Vill du renovera dina fönster? Här är 3 saker att tänka på

Man beräknar att ett bra kvalitetsfönster har en livslängd på 40 år men det kan finnas andra skäl att inte vänta för länge med att byta fönster. Otäta fönster är en stor energitjuv och många husägare eldar för kråkorna. Att byta till nya fönster är ett säkert och rekommenderat sätt att dra ner på energiförbrukningen och därmed också på driftskostnaderna för huset. Ett annat skäl att byta är att man kanske har renoverat den övriga fasaden och då kan det vara läge att även se över fönstren för att inte förstöra helhetsintrycket.

Tänk efter före köpet

För att hitta det fönster som passar just dig i kvalitet, utseende och pris är det viktigt att läsa på ordentligt innan. Fönsterbyte är många gånger en ganska stor utgift så det lönar sig att undersöka vilka alternativ du har att välja på. på Kronfönster.se hittar du fina fönster och du kan få professionell rådgivning av personalen. Förutom energi och utseende kan solskydd, bullerminskning och inbrottsskydd vara faktorer som är viktiga för dig som köpare, men också om fönstret ska vara fast monterat eller kunna gå att öppna och/eller in- och utifrån. Alla dessa frågor bör man fundera över en extra gång för att inte ångra sina val senare.

Många vinster med ett byte

Fönster ska släppa in ljus och värme men i lagom mängd. Om fönstret är placerat mot väster kan det lätt bli för varmt i rummet och då kan solavskärmning övervägas. Det är också viktigt att ta reda på hela fönstrets isoleringsförmåga, inte bara glasets. Karm, båge och beslag är fönstrets svagare delar och även de bör kunna bidra till önskad effekt. Sammantaget är alltså det bästa rådet att lägga minst lika mycket tid på planering och research innan köpet som på själva genomförandet. När bytet väl är klart kan du glädjas åt att investeringen inte bara har gett huset ett ansiktslyft utan även ett högre värde.

hotnews