Tips inför ditt sommarprojekt i trädgården

Nu är våren här på allvar vilket innebär att du kanske börjar planera årets projekt hemma i din trädgård. Ett projekt som blivit allt vanligare förekommande på senare tid är att skapa en riktigt ombonad och mysig uteplats. Men hur ska du gå tillväga om du vill skapa din underbara oas där du kan umgås med familj och vänner under sommaren? Vi har sammanställt ett par tips kring det.

Vad skapar en mysig uteplats?

För att du ska få den där mysiga helheten för din uteplats är det viktigt att den känns ombonad och att det känns som en helhet. Ett par tips kring hur du kan få till den där känslan är följande.

  • Skapa en avgränsad del för uteplatsen. Med hjälp av staket, altanläggning, murar, pergola eller liknande kan du skapa känslan av att uteplatsen är ett eget rum i din trädgård.
  • Inred din uteplats. Hitta passande utemöbler och annan inredning, exempelvis krukor, sidobord, textilier och annat som passar stilen du vill uppnå och förstärker rumskänslan.
  • Plantera växtlighet i anslutning. Genom att lägga till växtlighet kring din uteplats kan du hjälpa till att skapa den mysiga känslan. En kombination av olika färger, texturer och höjder på växter kommer skapa en härligt grönskande oas.
  • Lägg till belysning. En uteplats ska med fördel även kunna användas på ljumma sommarkvällar då mörkret lägger sig. Använd då gärna utebelysning för att se till att din uteplats är lagom upplyst och mysig även i mörkret. En kombination av lampor över bord, spotlights och dekorativ belysning kan skapa en snygg helhet.

När du behöver hjälp med ditt projekt

Om du tittar på ett större projekt, framför allt om det kräver större byggnationer, kan det vara en idé att ta hjälp av någon med erfarenhet. Hör av dig till ett byggbolag och titta igenom dina idéer tillsammans med dem. Med hjälp av deras kunskap och erfarenheter kommer ni kunna skapa det där fantastiska resultatet du kan njuta av många somrar framöver.

hotnews