Enkelt sätt att fräscha upp köket

Känner du att ditt kök börjar vara tråkigt och slitet? Funderar du på att renovera köket men känner dig fortfarande osäker? Det kräver att du både har tiden och pengarna eftersom det är ett relativt stort projekt. Istället för att riva hela köket och byta ut alla bänkar, skåp och vitvaror kan det många gånger räcka med att endast byta ut smådelar. Byt ut bänken som är sliten, måla om skåpen, sätt in nya fönster eller varför inte tapetsera om? Genom att byta ut det slitna och sätta in nytt kan det i slutändan ge dig illusionen om att du har ett helt nytt kök.

Piffa upp med nya handtag

Du som har många köksskåp kan genom att måla om dessa ge ditt kök ett helt nytt utseende. Det kan till och med räcka med att byta ut handtagen på skåpen. Du kan köpa lösa handtag på nätet och det finns över 350 varianter på Barahandtag att välja på vilket kan ge ditt kök precis den ändringen som behövs för att köket ska se lite fräschare ut.

Det är dessutom väldigt enkelt att byta kökshandtagen själv. Allt du behöver göra är att mäta de gamla, ta reda på vilka typ av handtag som passar luckorna bäst, ta en titt i butikens utbud och sedan beställa. När du fått hem handtagen är det bara att du monterar fast dom. Det brukar endast kräva ett par skruvar och så länge handtagen har samma storlek som de tidigare använder du de hålen som finns från de tidigare kökshandtagen. Det svåraste i hela processen är att välja vilka du ska byta till eftersom utbudet är rätt stort.

Måla om

Ifall ditt kök skulle sakna sprickor eller liknande och du endast har tröttnat på hur det ser ut kan du köpa en burk av din favoritfärg och ge köket en liten uppdatering. Hur det går till kan bero på vilken sorts väggar du har. Skulle du redan ha målade väggar är det många gånger lättare att måla om jämfört med om du har tapeter i köket. Då kan det vara bra att fråga en professionell målare ifall det går att måla, om du måste ta bort tapeten först eller om det är bäst att tapetsera om istället.

Ett annat tips är att du lämnar väggarna som de är och fokuserar på alla skåpluckor och lådor. Du kan nämligen måla om dessa också. Det tar dessutom inte särskilt lång tid och det kommer ge ditt kök en fräsch och nyare känsla. Tänk dock på att välja en färg som passar med färgerna som redan finns i köket. Det brukar bli snyggare när alla färger passar bra ihop. Skulle du däremot vilja ha ett kök som kanske ser lite galet ut kan du självklart välja vilken färg du vill.

hotnews