Viktiga regler att hålla koll på om du jobbar inom byggbranschen

Är du intresserad av att söka ett nytt jobb inom byggbranschen? Grattis, då har du många positioner och jobb att välja bland. Byggarbetare är en arbetskategori som det finns många behov av, så du behöver inte heller vara orolig för att inte få ett arbete inom området. Att byta arbete en eller flera gånger under sin karriär kan både vara spännande och utvecklande. Dessutom får du ett mer gediget CV och större chanser att kunna arbeta dig upp till högre positioner inom ditt/dina yrkesområden. Det är också viktigt att hålla koll på vilka regler som gäller inom din valda bransch.

byggarbetareAtt tänka på med arbete inom byggbranschen

Byggbranschen är en bred och varierad bransch med flertalet olika positioner och roller. Gemensamt för alla som arbetar i branschen är att det finns ett antal regler och lagar att efterfölja. Bland lagar hittar du exempelvis plan- och bygglagen och Boverkets regler för byggande. Utöver dessa finns det regler och råd som kan gälla för specifika byggprojekt, så som AMA (branschregler) och AB/ABT och AFU (entreprenadbestämmelser). Dessa är bra att sätta sig in i, men på många arbetsplatser får du i början av din anställning möjligheten att göra det också. Besök www.inpeople.nu för att komma igång med din nya karriär – där finns många tips och råd.

Utvecklas genom att byta karriär

Byggbranschen är en mycket bred bransch med flertalet yrkesmöjligheter. Det finns också många lediga jobb inom branschen idag. Låter det intressant? Att byta karriär kan både låta svårt och lite läskigt, men det kan också vara väldigt givande för din personliga och professionella utveckling. Vem som helst kan givetvis inte byta vilken karriär som helst, men just inom byggbranschen finns det många möjligheter. Vissa arbeten kräver inte så stor erfarenhet, medan andra roller kan kräva att du går en kort eller längre utbildning. Anläggare, projektledare, byggingenjör, murare eller rörläggare? Alla dessa yrken kräver olika kompetenser och utbildningar.

hotnews