Att välja separata byggfirmor för olika arbeten

I en annan artikel på denna sida var ämnet att använda sig av ett stort företag som kan utföra en stor mängs arbeten, eller att alternativt hyra in hantverkare för alla de olika arbeten som ska utföras. Detta är givetvis något mycket subjektivt: alla människor vill inte anlita ett enda stort företag. Här anser vissa sig få en större kontroll på arbetet om de väljer att själva anlita alla de olika företag som krävs för att alla delar av ett byggarbete ska kunna utföras. Detta kommer naturligtvis medföra mycket mer arbete för den som004 (1) behöver hantverkare för något som ska renoveras eller byggas.

Anledningen till att en del väljer sina egna hantverkare för olika arbeten inom snickeri, målning, golvläggning och våtutrymmen är att de upplever en större kontroll samt att de även tror sig få en mer kompetent stab av hantverkare. Om detta är sant eller ej är mycket svårt att svara generellt på. Detta är något som får vara en specifik fråga från fall till fall. Trots allt, är det alltid det färdiga resultatet som räknas och det är något som du aldrig vet innan allt jobb har utförts. Betraktat från den synvinkeln kommer valet av olika mindre byggföretag eller en stor totalentreprenör vara mycket svårt att göra.

En annan aspekt som kommer att vara avgörande för många är priset på det som ska utföras. Oftast är det kan det förefalla sig så att en totalentreprenör kan vara den som ger det bästa priset på de stora jobben. Detta medan de jobb där det kanske bara krävs en målare, snickare och en golvläggare kan bli billigare om du anlitar två eller tre olika företag. I det fallet priset är avgörande är det oftast de offerter du begär som ligger till grund för ditt slutliga val av arbetskraft för de arbeten som ska utföras.

hotnews